Rundt 16.500 personer måtte evakuere fra sentrum av Frankfurt på grunn av funn en bombe fra andre verdenskrig. Foto: AP / Michael Probst / NTB scanpix
annonse
annonse

Om lag 16.500 personer er blitt evakuert fra sentrum av Frankfurt mens en bombe på 500 kilogram skal uskadeliggjøres. Bomben stammer fra andre verdenskrig.

Arbeidet med å desarmere bomben startet søndag formiddag etter flere dager med planlegging. Bomben ble funnet nær Den europeiske sentralbanken (ESB) i Frankfurt sentrum under bygningsarbeid.

En rekke inspeksjoner er gjennomført, og helikoptre har fløyet over funnstedet med varmesøkende kameraer. Bomben stammer fra USA.

annonse

I tillegg til kontorene til ESB, har en rekke sykehus måttet evakuere som følge av arbeidet med å uskadeliggjøre bomben. Til sammen 25 pasienter i koma har blitt flyttet til andre sykehus, ifølge en talsperson for brannvesenet.

Også dyrehagen i Frankfurt er stengt.

Dette er ikke første gang en stor bombe er funnet i Frankfurt. I 2017 måtte 65.000 personer evakuere etter funn av en bombe på hele 1,8 tonn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon