Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Raymond Johansen og Lan Marie Berg er storforbrukere av luksusbil med privatsjåfør.

Etter at de to doningene rullet inn i Rådhusgarasjen, har byrådslederen og miljøbyråden sittet i baksetene 66 og 60 km i snitt per arbeidsdag, skriver redaktør Jarle Aabø i nyhetavisen Ja til bilen i Oslo.

Les også: Lan Marie Nguyen Berg lanserer ny folkeaksjon: «SLÅ RING OM BOMRINGEN»

annonse

Supre kjøreegenskaper

På hjemmesiden til Jaguar Norge skriver de følgende om bilen, som henholdsvis byrådslederen og byråden for samferdsel i Oslo kommune benytter seg av:

– Bilen har supre kjøreegenskaper, stillegående og godt lydisolert, og er fremfor alt praktisk i bruk og morsom å kjøre. Det er heller ikke noe problem å oppnå gitt snittforbruk og ingen ladeangst på vei til-og-fra hytta, sommer som vinter.

annonse

– Nordic Edition inkluderer en utstyrskombinasjon som er tilpasset de norske forholdene og kundenes behov. I-PACE er konstruert som en elbil med en ytelse, rekkevidde og komfort som er på samme nivå som fossilbiler.

– Designet, teknologien og de innovative løsningene vil ta pusten fra deg.

Millionkostnader

Nettavisen har tidligere regnet ut at det koster 2,4 millioner kroner i året å drifte de to baksetene til Raymond Johansen (Ap) og Lan Marie Berg (MDG).

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo har spurt om flere detaljer rundt gratisbruken av luksusbiler med privatsjåfører, men der er kommunen svært avvisende.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon