Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
Bien Sparebank har ifølge Finanstilsynet begått to alvorlige brudd på hvitvaskingsloven. Banken lover å rydde opp.
annonse

I rapporten fra Finanstilsynet er det avdekket totalt tre brudd, hvorav to blir beskrevet som alvorlige, skriver Dagens Næringsliv.

Banken har ikke etablert elektronisk overvåking av transaksjoner på rammelån, noe Finanstilsynet mener er et brudd på hvitvaskingslovens paragraf 38, der det slås fast at banker og andre finansierings- og valutavirksomheter er pliktige til å ha elektroniske overvåkingssystemer for å avdekke forhold som hvitvasking og terrorfinansiering.

Banken skal også ha gjort seg skyldig i ytterlige to alvorlige brudd på hvitvaskingslovens paragraf 8 og 24 for å ikke ha dokumentert at det er blitt gjennomført løpende oppfølging av transaksjonene i rammelånsporteføljen før desember 2018.

annonse

– Vi tar dette høyst alvorlig, og har satt i gang tiltak for å rette opp i det tilsynet mente ikke var i orden, sier administrerende banksjef Øyvind Hurlen i Bien Sparebank.

Finanstilsynet ønsker ikke å gi noen kommentarer utover det som står i rapporten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon