Fareed Zakaria, journalist, forfatter og politisk kommentator for CNN. (AP Photo/Mark Lennihan)
annonse
annonse

Fareed Zakaria er en av CNNs mest kjente politiske kommentatorer. Han er programleder for programmet Fareed Zakaria GPS.

Selv mener Zakaria han tilhører sentrum av amerikansk politikk, men ikke alle er enig. Mange plasserer ham godt ut på venstresiden. Uansett har han vært en tydelig kritiker av Donald Trump.

Men nå innrømmer han i en fersk kommentar at Donald Trump har rett: «Det smerter meg å si det, men han (Trump) har rett, USA står overfor en krise med sitt asylsystem».

annonse

Les også: CNNs seertall stuper etter anklager om politisk partiskhet

En sensasjon

En slik kommentar fra en av CNNs mest profilerte politiske kommentatorer må nesten kalles en sensasjon. Det går stikk imot hva hans kollegaer i CNN sier.

Zakaria peker videre på åpenbare sannheter, som at asylinstituttet i utgangspunktet ble opprettet for en liten gruppe mennesker, politiske dissidenter. Det var aldri meningen at det skulle være et substitutt for lovlig migrasjon.

annonse

Misbruk

Zakaria antyder at selv Donald Trump ikke går langt nok i forslagene sine, og at langt mer omfattende tiltak kreves. Hele asylinstituttet må vurderes på nytt, da det har blitt for lett å misbruke.

– Demokratene bruker all sin energi for å angripe Donald Trumps administrasjon for sin hjerteløshet, sier Zakaria.

– Greit nok. Men det tar ikke tak i røttene til denne genuine krisen. Hvis situasjonen forverrer seg og USA ser ut til å miste kontrollen over grensen i sør, vil Trump med sin tøffe retorikk og harde linje ble stadig mer attraktiv blant folket.

Du kan se hele innslaget i klippet nedenfor.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon