Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Jonas Gahr Støre var på besøk i Elverum tidligere i år, og roste da Hedmark Aps fylkessekretær, Bjørn Jarle Røberg-Larsen, for å være Norges beste medlemsverver for Arbeiderpartiet.

Det var avisen Østlendingen som kunne melde at Røberg-Larsen hadde vervet nesten 2.000 medlemmer til partiet, og han var «i full gang med å verve flere nå som det er valgår.»

– Selv om det er store avstander, skal i alle fall Ap stå for nærhet. Vi skal ut og møte folk. Det har mye å si at folk opplever at de blir hørt, sa Støre.

annonse

Han ga deretter ros til Hedmark Aps fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen fra Elverum.

– Det er ingen som verver så mange medlemmer til Ap som ham. Han er helt unik, sa Støre.

Dømt for medlemsjuks

annonse

Røberg-Larsen er for øvrig samme mann som i 1998 ble funnet skyldig i grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri sammen med tre andre for å ha jukset med medlemslistene i AUF. Røberg-Larsen ble også dømt for simpelt underslag.

De fire ble dømt for omfattende juks med medlemslistene til AUF, med hensikt å motta mer offentlig støtte enn de hadde krav på. Som følge av bedrageriet mottok AUF i Oslo flere hundre tusen kroner for mye fra Oslo kommune. De fire dømte var Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Ragnar Bøe Elgsaas (daværende leder av Oslo AUF), Anders Hornslien (daværende stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet) og Anders Greif Mathisen.

Ifølge Wikipedia ble bedrageriet ble utført ved at AUF «forskuddsbetalte» kontingenten til personer de mente hadde interesse av å bli eller forbli medlem av AUF, enda disse ikke hadde uttrykt ønske om å være medlem.

Resett har spurt AP-leder Jonas Gahr Støre om en kommentar til saken. Han har så langt ikke besvart våre henvendelser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon