Illustrasjonsbilde Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

De store byene har gjennomgått store endringer etter økt innvandring, og nå er bytilværelsen kommet til småsteder i Sverige.

Grums er et lite tettsted utenfor Karlstad med omlag 5000 innbygger, og har den siste tiden fått et av sine nabolag terrorisert av innvandrerbarn helt nede i åtteårsalderen. Beboere i det aktuelle nabolaget melder om at gjengene tyr til vold og steinkasting, og at de derfor velger å holde seg inne.

Kajsa Sohlberg er tillitvalgt for leieboerforeningen i Grums, og sier at beboerne ikke lar barna leke ute fordi de risikerer å bli angrepet:

annonse

– Vi har hatt problemer med barn som slåss de siste ett til to år. Det har eskalert. Det handler dessverre om veldig unge barn, 8-12-åringar, som går til angrep mot andre barn. De slåss med pinner och rør, tar strupetak, kaster stein, och uttaler svært grove ord. De skier at de ska «sexe», voldta. De skriker «jag ska döda dig» til barn i deres egen alder, 8-9-åringer, fortelle Kajsa Sohlberg til Expressen.

Foreningen krever nå at politiet og kommunen tar oppgjør med gjengene. I et brev til kommunen skriver de at de spesifikt dreier seg om innvandrerbarn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon