Illustrasjonsbilde Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

De store byene har gjennomgått store endringer etter økt innvandring, og nå er bytilværelsen kommet til småsteder i Sverige.

Grums er et lite tettsted utenfor Karlstad med omlag 5000 innbygger, og har den siste tiden fått et av sine nabolag terrorisert av innvandrerbarn helt nede i åtteårsalderen. Beboere i det aktuelle nabolaget melder om at gjengene tyr til vold og steinkasting, og at de derfor velger å holde seg inne.

Kajsa Sohlberg er tillitvalgt for leieboerforeningen i Grums, og sier at beboerne ikke lar barna leke ute fordi de risikerer å bli angrepet:

annonse

– Vi har hatt problemer med barn som slåss de siste ett til to år. Det har eskalert. Det handler dessverre om veldig unge barn, 8-12-åringar, som går til angrep mot andre barn. De slåss med pinner och rør, tar strupetak, kaster stein, och uttaler svært grove ord. De skier at de ska «sexe», voldta. De skriker «jag ska döda dig» til barn i deres egen alder, 8-9-åringer, fortelle Kajsa Sohlberg til Expressen.

Foreningen krever nå at politiet og kommunen tar oppgjør med gjengene. I et brev til kommunen skriver de at de spesifikt dreier seg om innvandrerbarn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.