Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 22 år gammel kvinne ble utsatt for seksuell trakassering av en kunde på jobb. Nå er kunden og arbeidsgiver dømt i tingretten til å betale erstatning.

Kvinnen opplevde at kunder tok på henne på jobb, og sa ifra til både lege, arbeidsgiver og styreleder for bedriften hun jobbet i. Siden den krenkende oppførselen fortsatte og hun ble langtidssykmeldt endte hun med å saksøke to av kundene for seksuell trakassering.

I tillegg ble arbeidsgiver saksøkt for kritikkverdig og mangelfull håndtering av situasjonen. Hun har nå vunnet fram i tingretten, skriver Dagens Næringsliv.

annonse

En av kundene ble frikjent som følge av manglende vitner, mens den andre dømt til å betale erstatning. Arbeidsgiver ble dømt for manglende forsøk på å stanse kundene i å ta på kvinnen.

Dommen er ikke rettskraftig ettersom den ble anket.

22-åringen er tilkjent i underkant av 100.000 kroner i erstatning.

annonse

Tina Storsletten Nordstrøm, som er kvinnens advokat, mener dommen vil ha stor betydning for utfallet av andre slike saker dersom den blir stående.

– Dommen er banebrytende. Den tydeliggjør hva som regnes som seksuell trakassering samt tydeliggjør arbeidsgivers ansvar i å forhindre og motarbeide at seksuell trakassering skal skje, sier Nordstrøm, som er advokat i juridisk avdeling i LO.

Til DN vil verken de saksøkte eller deres advokat Hedvig Cecilie Svardal kommentere saken. Heller ikke daglig leder og styreleder i bedriften vil gi en kommentar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon