En gruppe russiske turister får omvisning av en guide i gamlebyen i Tbilisi i slutten av forrige måned. Mandag innførte Russland forbud mot flyginger til nabolandet. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

En programleder for en opposisjonsvennlig TV-stasjon i Georgia langet ut mot Russlands president Vladimir Putin under en direktesending. Moskva raser.

Programlederen Giorgi Gabunias tirade mot Putin på Rustavi-2 søndag kveld besto av en rekke bannord på russisk og var foreløpig siste gnist i konflikten mellom de to nabolandene.

Fjernsynsstasjonen sendte i etterkant ut en beklagelse.

annonse

Georgias statsminister Mamuka Bakhtadze kaller programlederens utbrudd en «fullstendig uakseptabel» provokasjon som kan true freden i landet.

Putins talsmann Dmitrij Peskov kaller Gabunias fremtreden «fullstendig uakseptabel» og «en skam for georgierne».

De siste ukene har demonstranter i Georgias hovedstad Tbilisi protestert i gatene etter at en russisk folkevalgt holdt en tale i nasjonalforsamlingen i Georgia. Russland svarte på demonstrasjonene mot parlamentarikeren ved å stramme inn på import av georgisk vin og flaskevann.

Russland har også innført forbud mot valutaoverføringer mellom de to landene, og mandag suspenderte Russland direkteflyginger til Georgia. Flyforbudet rammer på et tidspunkt der høysesongen står for tur og tusenvis av russiske turister pleier å fly til feriesteder langs Georgias kyst mot Svartehavet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.