En gruppe russiske turister får omvisning av en guide i gamlebyen i Tbilisi i slutten av forrige måned. Mandag innførte Russland forbud mot flyginger til nabolandet. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En programleder for en opposisjonsvennlig TV-stasjon i Georgia langet ut mot Russlands president Vladimir Putin under en direktesending. Moskva raser.

Programlederen Giorgi Gabunias tirade mot Putin på Rustavi-2 søndag kveld besto av en rekke bannord på russisk og var foreløpig siste gnist i konflikten mellom de to nabolandene.

Fjernsynsstasjonen sendte i etterkant ut en beklagelse.

annonse

Georgias statsminister Mamuka Bakhtadze kaller programlederens utbrudd en «fullstendig uakseptabel» provokasjon som kan true freden i landet.

Putins talsmann Dmitrij Peskov kaller Gabunias fremtreden «fullstendig uakseptabel» og «en skam for georgierne».

De siste ukene har demonstranter i Georgias hovedstad Tbilisi protestert i gatene etter at en russisk folkevalgt holdt en tale i nasjonalforsamlingen i Georgia. Russland svarte på demonstrasjonene mot parlamentarikeren ved å stramme inn på import av georgisk vin og flaskevann.

annonse

Russland har også innført forbud mot valutaoverføringer mellom de to landene, og mandag suspenderte Russland direkteflyginger til Georgia. Flyforbudet rammer på et tidspunkt der høysesongen står for tur og tusenvis av russiske turister pleier å fly til feriesteder langs Georgias kyst mot Svartehavet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon