Kanskje politifolk i USA må nøye seg med take-away? De var i alle fall uønsket på en Starbucks i Tempe. Illustrasjonsbilde, Shutterstock
annonse
annonse

Seks uniformerte politifolk som drakk kaffe på en Starbucks i Tempe, Arizona ble bedt om å forlate lokalet av personalet.

Årsaken var at en kunde hadde klaget, fordi politiets tilstedeværelse gjorde at kunden «ikke følte seg trygg». Politiforeningen i Tempe var ikke særlig fornøyde med mangelen på respekt, og skrev på Twitter at flere av de bortviste politifolkene var veteraner som hadde kjempet for sitt land.

annonse

Hendelsen skjedde 4. juli. Politifolkene møttes for å ta en kopp kaffe før de skulle starte på lange skift, for å beskytte amerikanere i forbindelse med feiringen av nasjonaldagen. Men de ble altså bedt om å forlate lokalet av en barista, og etterkom oppfordringen. Politiforeningen skriver videre:

– En slik behandling av folk som har ansvar for offentlig sikkerhet er svært nedslående. Selv om baristaen var høflig, var selve forespørselen om å forlate lokalet en stor fornærmelse. Dessverre har slik behandling blitt vanlig i 2019. Vi vet dette ikke er en nasjonal policy hos Starbucks, og vi ser frem til å jobbe i samarbeid med dem om denne viktige dialogen.

Les også: Ny rapport fra Oslopolitiet: Hele 49 % av alle voldshendelser i 2018 utført av folk født i utlandet

Starbucks forsøker i en uttalelse å glatte over saken, og sier at de verdsetter politiet. De skriver blant annet at de har kontaktet politiet i Tempe, for «bedre å forstå det som skjedde og be om unnskyldning for eventuelle misforståelser og upassende oppførsel som kan ha funnet sted».

annonse

Politiet i Tempe minner på sin side om at politifolk må ofre mye for å opprettholde tryggheten på spesielle dager som 4. juli, slik at andre kan nyte fridagen sammen med sine familier og venner.

Hendelsen i Tempe har gitt nytt fokus rundt hashtaggen #BoycottStarbucks, og i tusenvis av tweets oppfordres det til boikott.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon