USAs president Donald Trump og hans franske kollega Emmanuel Macron har diskutert den betente situasjonen knyttet til Irans atomprogram. Her fra G-20-møtet i Osaka i juni. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trump og Frankrikes Emmanuel Macron har diskutert den betente situasjonen knyttet til Irans atomprogram.

Spenningene mellom USA og Iran har økt kraftig den siste tiden, og mandag ble det kjent at Iran har anriket en høyere grad av uran og mer uran enn landet har lov til i henhold til atomavtalen fra 2015.

Det hvite hus sier i en uttalelse mandag at Trump og Macron har diskutert «pågående forsøk på å forsikre seg om at Iran ikke utvikler atomvåpen og å få en slutt på landets destabiliserende oppførsel i Midtøsten».

annonse

Onsdag blir det krisemøte i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) om Irans atomprogram. Det var USA som ba om møtet. Trump trakk i fjor USA fra atomavtalen og gjeninnførte harde sanksjoner mot Iran.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon