USAs president Donald Trump og hans franske kollega Emmanuel Macron har diskutert den betente situasjonen knyttet til Irans atomprogram. Her fra G-20-møtet i Osaka i juni. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix

USAs president Donald Trump og Frankrikes Emmanuel Macron har diskutert den betente situasjonen knyttet til Irans atomprogram.

annonse

Spenningene mellom USA og Iran har økt kraftig den siste tiden, og mandag ble det kjent at Iran har anriket en høyere grad av uran og mer uran enn landet har lov til i henhold til atomavtalen fra 2015.

Det hvite hus sier i en uttalelse mandag at Trump og Macron har diskutert «pågående forsøk på å forsikre seg om at Iran ikke utvikler atomvåpen og å få en slutt på landets destabiliserende oppførsel i Midtøsten».

Onsdag blir det krisemøte i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) om Irans atomprogram. Det var USA som ba om møtet. Trump trakk i fjor USA fra atomavtalen og gjeninnførte harde sanksjoner mot Iran.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.