Foto: Frank Jordans / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Bitcoins Norge skal få erstatning etter dataangrepet som førte til at kryptobørsen tapte over 4 millioner kroner, lover kryptobørsens teknologileverandør.

– Vi har forsikret Bitcoins Norge at Alphapoint ville kompensere dem, noe vi skal. Vi står ved våre kunder, skriver PR-rådgiver Layla Tabatabaie i Alphapoint Corporation i en epost til Dagens Næringsliv.

1. juli fikk Bitcoins Norges kunder en epost der selskapet varslet full handelsstans og solgte unna kundenes kryptovaluta, etter det som beskrives som avanserte dataangrep.

annonse

I etterkant har Alphapoint, som er leverandør av Bitcoins Norges handels- og teknologiplattform, bekreftet at de ble utsatt for dataangrep. Selskapet avkrefter imidlertid at de hadde noe med avgjørelsen om så selge unna kryptovaluta å gjøre.

– Alphapoint deltok ikke i den avgjørelsen, opplyser Tabatabaie i eposten til avisen.

Ifølge selskapet har FBI iverksatt etterforskning. Dette kan talsperson Shayne Buchwald i FBI verken bekrefte eller avkrefte, men hun forteller at kryptorelaterte saker generelt er noe de blir bedt om å bistå med.

Daglig leder og eier i Bitcoins Norge, Ole-Andre Torjussen, skrev på Facebook etter dataangrepet at det totalt forsvant kryptovaluta til en verdi av 500.000 dollar den 7. mai. Tapet utgjør rundt 4,3 millioner kroner i dagens kurs.

annonse

– Alle våre kunder vil få betalt ut et beløp i norske kroner tilsvarende verdien de hadde i kryptovaluta hos oss den 1. mai 2019, skrev han videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon