Illustrasjonsbilde.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Når Ung baptist skal ha sommerleir er homofile ledere uønsket. Det kommer frem av et rundskriv.

«Ung baptist holder frem det livslange ekteskapet mellom mann og kvinne som den rette samlivsform. Det medfører at samboere eller personer i likekjønnede forhold ikke kan være ledere på BU-leiren. Samboere og personer i likekjønnede forhold blant deltakerne skal selvfølgelig behandles med respekt, imøtekommenhet og oppleve seg godt mottatt.»

– Det du nevnte er presisert fordi det har vært spørsmål rundt det, sier daglig leder Sveinung Vaagen i Ung baptist når VG spør ham om formuleringen ovenfor.

annonse

Les også: Baptistene kan risikere å bli splittet i homofili-strid

– De siste årene har vi fått en del spørsmål om samlivsetiske krav til ledere på leir. Formuleringen er tatt med i informasjonsskrivet sånn at lokallagene som sender sine ledere, på forhånd kan vite hva de har å forholde seg til.

– Det er en debatt vi må ta. Det finnes ulike synspunkter og holdninger – også i vår organisasjon og styre, så det er naturlig at vi snakker om det. Og så må vi lage noen kjøreregler som flest mulig synes er greit, forklarer Vaagen, og legger til:

– Det er noen som ikke syns den er bra, og det vil det være uansett hva man gjør, sier han til VG.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon