Illustrasjonsbilde. Donald og Melania Trump. (AP Foto/Manuel Balce Ceneta)
annonse

annonse

President Trumps popularitet blant amerikanske velgere har nådd det høyeste punktet så langt i hans presidentskap, ifølge en ny undersøkelse.

Meningsmålingen, som ble utgitt av Washington Post og ABC News på søndag, fant at 47% av alle registrerte velgere er fornøyd med jobben som Trump gjør i Det hvite hus – en økning på 5% siden april. 50% av alle registrerte amerikanske velgere er derimot fortsatt misfornøyd med Trumps presidentskap.

Til sammenligning, var Barack Obamas og George W. Bushs popularitet under den samme tiden i sine første presidentperioder på henholdvis 46% og 61%.

annonse

Sterk økonomi ikke nok

Trumps gode tall blir først og fremst forklart med en robust amerikansk økonomi, som kan registrere rekordlav arbeidsledighet og sterk vekst. Utviklingen gjør at 51% av respondentene er fornøyde med presidentens håndtering av den amerikanske økonomien, mens 42% er misfornøyde.

Trump hadde dårlige tall i en rekke andre politiske områder, hvor under halvparten av amerikanerne mener at han gjør en god jobb – inkludert innvandring (40% fornøyde), helsepolitikk (38%), kvinners rettigheter (32%), abort (32%), klimaendringer (29%), våpenvold (36%) og utenrikspolitikk (40%).

annonse

Fortsatt bak

Disse tallene gjør at Trump fortsatt ligger et godt stykke bak hans mest sannsynlige demokratiske presidentkandidatrivaler i oppslutning. Han ville derfor sannsynligvis ha tapt et presidentvalg hvis det hadde blitt holdt i dag.

Tidligere visepresident Joe Biden gjør det best, og ville ifølge meningsmålingen slått Trump med 55 % mot 41 %. Senatorene Kamala Harris, Elizabeth Warren og Bernie Sanders ville også vunnet mot Trump, da de alle får en oppslutning på 51 % – mens Trump henholdsvis får 43, 44 og 45 %.

Presidentvalget i USA skal holdes 3. november 2020.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon