Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Nylig meldte NRK selv at de har gått til det skritt å slette flere nettartikler.

Artiklene var «ikke laget i tråd med NRKs presseetiske standard», og inneholdt blant annet flere faktafeil, skriver Journalisten.

NRKs artikler var om finnmarksbedriften Tana Gull og Sølvsmie AS. De ville beskytte bruken av sin logo inspirert av et samisk solsymbol, og det førte til en heftig diskusjon i sosiale medier.

annonse

Tana Gull og Sølvsmie AS hadde sendt brev til andre utøvere av samisk håndverk med beskjed om at de har designbeskyttelse, og at salg av den logoen kunne føre til «rettslige skritt».

– Disse sakene har ført til misforståelser, hets på nett, rasistiske utsagn og direkte hat mot oss – både som bedrift og familie. Vi har opplevd at det ble skrevet artikler om oss som ikke gjenspeiler virkeligheten, skriver gullsmedmester Ragnhild Rajala Lautz og legger til:

– Samtidig er vi glade for at NRK har innrømmet alle sine feil, har beklaget grundig både offentlig og til oss, samt endelig ryddet skikkelig opp og gått så langt som til å slette alle artiklene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon