Norske mobilkunder må betale mer for bruken enn våre svenske og danske naboer. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske forbrukere betaler prisen for manglende konkurranse i mobilmarkedet, mener Forbrukerrådet. Mobildata er langt billigere i våre naboland.

Mens danske mobilkunder får 50 gigabyte (GB) for 300 norske kroner i måneden, får svenskene 15 GB. Norske mobilkunder må nøye seg med datapakker på mellom 3 og 6 GB for den samme prisen, skriver Aftenposten.

Ifølge Forbrukerrådet henger prisforskjellene sammen med konkurransesituasjonen i det norske markedet.

annonse

– Det norske mobilmarkedet lider opplagt av mangel på konkurranse. Når Telenor og Telia får sette premissene, sier det seg selv at norske kunder må betale mye for lite, sier fagdirektør Finn Myrstad.

Telenor og Telia har til sammen over 90 prosent markedsandel i Norge. Men de mener det er flere faktorer som gjør at svensker og dansker får billigere mobildata.

– Prisene bestemmes av markedet, konkurransesituasjon, kjøpekraft, forbruksmønstre, rammevilkår, etterspørsel og kostnader. Og det bør ikke komme som noen overraskelse at man vil se ulike strategier i ulike land, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia.

annonse

Hans kollega i Telenor, Magnus Line, sier prisforskjellene i tillegg skyldes at det er dyrt å bygge ut mobilnett i et land som Norge. Han peker på at Telenor investerer 4,5 milliarder årlig i Norge, langt mer enn i Danmark.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon