Tyrkiske tropper forbereder seg på å innta det kurdiskdominerte området rundt Afrin i Januar 2018. (DHA-Depo Photos via AP, File)

13 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte i byen Afrin nord i Syria. Blant de døde er åtte sivile.

annonse

Bomben gikk av nær et kontrollpunkt operert av tyrkisk-støttede opprørere ved byen Afrin.

– Bomben eksploderte like ved inngangen til byen der kjøretøy samlet seg for å bli sjekket, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ingen har så langt påtatt seg skylden for angrepet.

Våren 2018 erobret tyrkiske soldater og allierte syriske opprørere byen Afrin fra kurderne. Flere bombeangrep har siden preget byen.

I januar ble tre mennesker drept av en bombe plassert på en buss. I desember døde ni mennesker da en bilbombe eksploderte.

Også i Idlib-provinsen nordvest i Syria, i utkanten av en opprørskontrollert bastion, har 71 mennesker blitt drept i kamper mellom regjeringssoldater og opprørssoldater. Sammenstøt har også foregått i den nordlige delen av Hama.

Idlib og deler av Hama, Aleppo og Latakia skulle ha vært beskyttet av en buffersone etter at Russland og Tyrkia forhandlet fram en avtale i september. Men siden april har regionen blitt rammet av intensiverte bombeangrep fra regimestyrkene og Russland.

Borgerkrigen i Syria har kostet rundt 370.000 mennesker livet og sendt millioner på flukt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.