Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har gjort store beslag av teiner og fiskeredskaper i ytre del av Oslofjorden. 77 personer er anmeldt.

Miljøkoordinator Jon Galteland i Sørøst Politidistrikt har hatt en kontroll fra svenskegrensa til kysten av Buskerud, Telemark og Vestfold. Kontrollen har medført at det er reist straffesaker mot 16 i Østfold og 61 på vestsiden av Oslofjorden, skriver Fiskeribladet.

– I Østfold ble det gjort store beslag i redskaper knyttet til yrkesfiske, mens i Buskerud og Telemark er det mest fritidsfiske, sier Galteland.

annonse

Etter forbudet mot å fiske torsk i Oslofjorden, er det også ulovlig å sette garn eller ruser som kan medføre slik fangst. Slike redskaper er også beslaglagt.

Torskebestanden i Oslofjorden er truet. For å bygge bestanden opp igjen er det nå forbudt å fiske torsk fra kysten av Telemark til svenskegrensen.

I tillegg er alt torskefiske forbudt fra og med 1. januar til og med 30. april i 14 definerte områder hvor torsken gyter, fra Lindesnes til svenskegrensen. Fiskeridepartementet har varslet at de vil vurdere effekten av tiltakene etter tre år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon