Benghazi i november 2014. AFP / MOHAMED EL-SHEIKHI
annonse

Minst tre personer ble drept og 15 såret da en bilbombe gikk av under en begravelse for en tidligere militærkommandør i Benghazi i Libya.

annonse

Det opplyser talsperson Khalil Quedar på det lokale sykehuset. Han opplyser videre at flere av de skadde er i kritisk tilstand.

annonse

TV-bilder fra stedet viser at flere biler har fått skader i eksplosjonen.

Ifølge en sikkerhetsansvarlig var målet for angrepet tjenestemenn som deltok i begravelsen til den tidligere militærkommandøren Khalifa al-Mesmari.

Han var leder for spesialstyrkene under Muammar Gaddafi, som i 2011 ble styrtet av opprørere, med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land.

annonse
annonse

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvar for angrepet.

Blant gjestene i begravelsen var Wanis Bukhamada, leder for spesialstyrkene i Libyas nasjonale hær (LNA). Han skal imidlertid ha kommet fra angrepet uten fysiske skader.

4. april innledet LNA og andre militser som er lojale til opprørsgeneralen Khalifa Haftar, en militær offensiv for å ta Tripoli.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.