Silje Hjemdal vil gjøre endre loven for å gjøre det lettere å straffe foreldre som etterlater barn i land der de ikke er trygge. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Silje Hjemdal i Frp vil endre loven lik at flere foreldre kan straffeforfølges for å etterlate barna sine i utlandet.

Hjemdal er oppgitt over at det hver sommer er barn som etterlates i utlandet av foreldrene sine. Hun mener det er for lett å slippe unna og vil endre loven, skriver Vårt Land.

– Når du forlater barn i et høyrisikoland alene, uten at barnet er myndig eller kan komme seg hjem igjen, da er det ikke godt nok å si at «jeg visste ikke hva som kunne skje». Det er omsorgssvikt å etterlate et barn på en slik måte, sier stortingsrepresentanten, som sitter i familie- og kulturkomiteen.

annonse

– Jeg mener det bør være straffbart å etterlate barn i land som UD fraråder å reise til, sier Hjemdal. Hun vil i større grad stille foreldrene til ansvar, selv når de hevder at de ikke visste hva som kunne skje med barna.

Tore Storehaug i KrF mener det er viktigere å forhindre at barn blir etterlatt mot sin vilje, enn det er å stramme inn lovverket.

– Det viktigste er å hindre at unger blir sendt til koranskoler i utgangspunktet, og at arbeidet intensiveres for at det ikke skjer, sier han.

Storehaug mener at saker der barn etterlates på koranskoler i Somalia, rammes av flere eksisterende paragrafer. Han er likevel åpen for å diskutere om de må korrigeres eller skjerpes.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon