Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix.
annonse
annonse

Jon (77) fra Frøya forteller at han fikk beskjed om å forlate Orkdal sykehus, etter å ha blitt beskyldt for å ha kommet med en rasistisk ytring. Det er avisen Hitra-Frøya som melder dette.

Det er i juni at hendelsen skal ha skjedd. Fastlegen til 77-åringen hadde sendt ham til Orkdal sykehus for å få behandling for urinsyregikt.

– Det var fastlegen min som sendte meg rett inn etter legebesøket. På sykehuset ble jeg godt mottatt av en kvinnelig lege jeg oppfattet å være, i alle fall delvis, av afrikansk hærkomst. Jeg likte legen veldig godt, og fikk tiltro til henne. Hun ga meg forståelse av at jeg måtte opereres, og lovet å komme tilbake til meg, sier mannen.

annonse

Det drøyde deretter fem-seks timer før en mann kom inn på rommet der han lå. Han er usikker på om han som kom inn var lege eller sykepleier.

77-åringen husket ikke navnet på den kvinnelige legen han hadde møtt tidligere, men ville spørre etter henne.

– Hvor ble det av den afrikanske krølltoppen? spurte jeg, sier han.

annonse

Men det skulle han ikke sagt.

– Mannen jeg spurte «eksploderte», og ba meg «hute» meg ut. For de skulle ikke ha rasister på dette sykehuset.

Han sier han ble ganske forskrekket. 77-åringen sa til mannen at han at han ikke mente noe negativt med det han sa, og at han vil be om unnskyldning hvis det ble oppfattet som rasistisk.

– Men han nektet å ta meg i hånda og godta en unnskyldning. Han gjentok at jeg var uønsket der, og at de ikke vil se meg på sykehuset i Orkdal mer, hevder Jon (77).

Måtte betale drosjen hjem selv

Han ba da om at det ble ringt etter drosje til ham, så han kunne komme seg hjem til Vikasundet på Frøya.

– Det ville han ikke gjøre, men ga klar beskjed om at jeg måtte ringe etter skyss selv, sier Jon Moen.

Fordi drosjen ikke var bestilt fra sykehuset, måtte han betale turen på 3500 kroner.

annonse

Søvnløs

– Det var svært ubehagelig, og jeg fikk ikke sove om natta da jeg kom heim. Jeg har aldri vært noen rasist, og jeg understreker at jeg ikke hadde noe i mot den kvinnelige legen. Tvert om, hun var svært hyggelig og tillitvekkende. Men nå har jeg gitt beskjed til fastlegen min at jeg ikke vil til sykehuset i Orkdal mer, sier Jon Moen, som ble operert på St. Olavs Hospital i Trondheim uka etter.

Kommuneoverlegen på Frøya sier ifølge Avisa Sør-Trøndelag at han vil be fylkeslegen undersøke saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon