Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko i desember i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Et brev som moren til danske Louisa Vesterager Jespersen har skrevet til de tiltalte i rettssaken i Marokko, kan bli lest opp i retten torsdag.

annonse

Torsdag kan dommen falle for de tre som er tiltalt for å ha drept Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) i Marokko i desember i fjor.

Aktor har lagt ned påstand om dødsstraff for de tre.

Før domsavsigelsen vil den danske familiens bistandsadvokat Khalid El Fataoui be de dommerne om lov til å lese et brev opp i retten. Brevet er skrevet av Helle Jespersen, moren til Louisa, skriver dansk TV2.

Moren har selv bedt om at brevet blir lest høyt i retten. I brevet beskriver Jespersen sine følelser etter drapet på datteren. Hun skriver også at hun håper de ansvarlige får den strengeste straffen som er mulig – dødsstraff.

Til sammen 24 personer er tiltalt i forbindelse med det IS-inspirerte angrepet. Fire menn er tiltalt for å ha utført drapene eller å ha medvirket til dem. En sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha trent dem opp, og i tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.