Bildemontasje - REUTERS/Antonio Parrinello/File Photo. PHOTO BY ALESSANDRO SERRANO'

– Slagsiden i NTBs dekning av masseinnvandringen av unge menn fra tredje verden til Europa er bemerkelsesverdig, skriver Øyvind Thuestad i Document.no på Medier24.

annonse

I et innlegg på Medier24 hevder Document.nos Øyvind Thuestad at NTB «gjør hva de kan for å fremme innvandring» og at vi har en slagside i vår dekning av «masseinnvandringen av unge menn fra tredje verden,» svarer nyhetsredaktør i NTB, Sarah Sørheim og legger til.

Les også: Document-journalist ble truet i rettssalen

Vi i NTB er oss bevisste på vår språkbruk, og skal ikke benytte oss av karakteriserende eller ladede begreper i vår journalistikk.

NTB gir Thuestad rett i at å karakterisere Italias innenriksminister Matteo Salvinis politikk som «intenst innvandringsfiendtlig,» kan bli oppfattes som følelsesladet. Men beskrivelsen kommer egentlig fra det amerikanske nyhetsbyrået AP og de hadde benyttet noe liknende.

Les også: Salvini nekter «migrantredningskipet» Sea Watch 3 å forlate Sicilia

– Thuestad har likevel rett i at beskrivelsen her blir unødvendig ladet. Her burde vi isteden for å karakterisere, vist til konkrete uttalelser og eksempler på hva slags politikk Salvini står for, avslutter nyhetsredaktør i NTB, Sarah Sørheim.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.