Flesland på en godværsdag. Lufthavnen utenfor Bergen forventer å få en kraftig reduksjon i antall kanselleringer på grunn av tåke etter at de har fått installert nye lys på flystripa. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Flykanselleringene på Flesland i Bergen forventes å bli kraftig redusert etter at nye, sterke tåkelys til 40 millioner kroner er installert på flystripa.

annonse

– Vi har årlig mellom 150 og 200 kanselleringer grunnet tåke. Dette forventes nå redusert til mellom 10 og 20, sier fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar til Bergens Tidende.

annonse

Lysene var klare i juni. Lufthavnen til Stavanger har det samme systemet, og Oslo har et enda råere system der man kan operere med enda kortere sikt.

Det nye systemet ble satt på en prøve senest torsdag. Avinor meldte riktignok om forsinkelser, men lufthavndirektøren var fornøyd likevel.

– Uten det nye systemet ville tåken fått langt større konsekvenser for flytrafikken denne morgenen. Nå slapp vi unna med at ett fly ikke tok sjansen på å lande, samt at det ble noen mindre forsinkelser, sier Skaar.

annonse
annonse

Statistisk sett er det særlig på vårparten at Flesland er utsatt for tåke.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.