Illustrasjonsbilde. REUTERS/Marco Bello/File Photo

Norsk-ledede forhandlinger mellom partene i Venezuela på Barbados skal være over. Samtalene var suksessfulle, ifølge Venezuelas topprådgiver Jorge Rodriguez.

annonse

Det er imidlertid ikke kommet noen kunngjøringer om en løsning.

Rodriguez understreker på Twitter at samtalene fungerer som et rom for å «løse kontroverser på konstitusjonelle og fredelige måter».

Mandag startet samtalene, og en rekke møter er holdt for å finne fredelige løsninger på konflikten i Venezuela, ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Andalou.

Norsk UD bekrefter at forhandlingene som ble igangsatt i Oslo, er videreført på Barbados. De vil overfor NTB ikke si noe om når disse samtalene har funnet sted.

– Partene i denne prosessen vil forhandle kontinuerlig og så raskt som mulig for å finne en løsning som er innenfor rammen av grunnloven. Det er forventet at partene vil gjennomføre konsultasjoner for å kunne gjøre fremskritt i forhandlingene, uttaler UD i en pressemelding.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) ber partene vise tilbakeholdenhet i uttalelser om forhandlingsprosessen.

Venezuelas president Nicolás Maduro sa mandag at samtalene på Barbados ville ta for seg alle de store problemene i Venezuela.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.