Den amerikanske skuespilleren og dyrevernsaktivisten Kim Basinger var blant demonstrantene som protesterte mot bruken av hund som menneskemat i Sør-Korea. Foto: AP / NTB scanpix

Flere titalls demonstranter samlet seg i Sør-Koreas hovedstad Seoul fredag for å protestere mot konsumering av hundekjøtt.

annonse

Omtrent 20 motdemonstranter var også til stede under protesten utenfor den sørkoreanske nasjonalforsamlingen. Disse ønsker en legalisering av bruk av hundekjøtt som menneskemat.

Ifølge en tradisjonell tro er 12. juli den første av de tre varmeste dagene i Sør-Korea. Mange av landets innbyggere tror at ved å spise hundekjøtt eller kyllingsuppe, vil de være bedre rustet til å takle varmen.

En av demonstrantene var den amerikanske skuespilleren Kim Basinger.

– Vi må få en slutt på denne ondskapen på planeten. Vi må hjelpe alt som lider, og disse hundene og kattene lider, legger hun til.

Demonstrantene hadde plakater med beskjeden: «Hvor mange millioner må dø før vi får en slutt på hundekjøtt?». De hadde også lagt modeller av døde hundekropper på et bord.

Hundekjøtt er verken lovlig eller totalt bannlyst i Sør-Korea. Det har vært en nedgang av hundekjøtt-restauranter de siste årene ettersom kjæledyr har blitt mer populære. En undersøkelse fra i fjor indikerer at 80 prosent av sørkoreanere ikke hadde spist hundekjøtt det siste året.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.