Italiensk redningsbåt reddet 46 migranter, som så ble tatt med til Lampedusa. Hendelsen har skapt overskrifter i Italia. Foto: Elio Desiderio / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

FNs Høykommissær for flyktninger (UNHCR) og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) krever endring i tilnærmingen til migranter i Libya.

Filippo Grandi i UNCHR og IOMs generaldirektør António Vitorino ber EUs medlemsland om å hjelpe migrantbåter i Middelhavet.

– Verdenssamfunnet burde anse beskyttelse av migranters og flyktningers menneskerettigheter for å være et sentralt element i engasjementet i Libya, sier de to i en felles uttalelse.

annonse

Samtidig ber de to lederne om at 5.600 migranter som for tiden er innesperret i interneringssentre i Libya, må bli frigjort på en skikkelig måte og få beskyttelse.

– Disse leirene bør erstattes av åpne sentre, sier UNHCR-talsmann Charlie Yaxley.

Etter luftangrepet mot interneringsleiren for migranter og flyktninger i Tajoura i Libya i begynnelsen av juli har oppmerksomheten rundt migrantene som befinner seg i det nordafrikanske landet, økt. 53 innesperrede mennesker mistet livet, og over 130 ble såret.

annonse

Grandi og Vitorini sier de har bedt EU og Den afrikanske union om å forhindre at en slik tragedie gjentar seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon