Venezuelas president Nicolás Maduro kritiserer en FN-rapport om situasjonen i landet. Foto: AP / Ariana Cubillos / NTB scanpix
annonse
annonse

President Nicolás Maduro kritiserer kraftig FNs rapport som sier at folk blir torturert og drept for sine politiske meninger i Venezuela.

Maduro anklager FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet for å forvrenge fakta og ta parti med USA.

– Du har presentert en rapport full av feilinformasjon og manipulasjon i bruk av fakta og kilder, skriver Maduro i et brev offentliggjort fredag.

annonse

Han mener rapporten ikke tar med informasjon fra myndighetene og at den retter seg etter en «medieskapt og politisk fortelling» hvor USA forsøker å rettferdiggjøre en militær innblanding i Venezuela.

I rapporten, som ble publisert forrige uke, står det at nesten 6.800 personer er blitt drept i Venezuela det siste halvannet året. Flere av drapene var rene henrettelser, ifølge rapporten fra høykommissærens kontor. Rapporten er blant annet basert på utsagn fra menneskerettsforkjempere, ofre og vitner.

I januar sto nasjonalforsamlingens leder Juan Guaidó fram og erklærte seg som midlertidig president, med henvisning til at nasjonalforsamlingen mener Maduro ikke er landets rettmessige president.

Guaidó fikk raskt støtte fra USA, og siden har over 50 andre land stilt seg bak ham og anerkjent ham som overgangspresident fram til det blir holdt valg.

annonse

Norge har på sin side bedt partene innlede dialog for å få slutt på den dype politiske og økonomiske krisen. Norge har også vært tilrettelegger for samtaler mellom Maduros regjering og opposisjonen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon