Personer med finlandshetter har gjentatte ganger tatt seg inn i området for den omstridte vindkraftutbyggingen på Frøya. Foto: Trønderenergi / NTB scanpix
annonse
annonse

Personer med finlandshetter har gjentatte ganger tatt seg inn i området for den omstridte vindkraftutbyggingen på Frøya.

– Det er skremmende med maskerte personer. Dette er ikke guttestreker, men virker som godt koordinerte og planlagte aksjoner, sier konserndirektør Stig Tore Laugen for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi til NRK.

Forrige lørdag tok fire personer seg inn i området på Frøya i Trøndelag der Trønderenergi bygger vindturbiner.

annonse

Ifølge NRK virker det som om målet har vært å dekke overvåkingskameraene med søppelsekker. Det skal de siste ukene har vært flere slike episoder, som har blitt anmeldt.

– For det første er det ikke lov å ta seg inn i anleggsområdet. For det andre skaper det frykt at de er maskerte, sier Laugen og legger til at stopp i anleggsarbeidet som følge av dette har kostet dem flere millioner kroner.

Han sier til NTB at de vurderer erstatningskrav mot enkeltpersoner.

– Vi kjenner identiteten til flere av dem som tar seg ulovlig inn i området, og disse risikerer nå å bli gjort personlig ansvarlig for de økonomiske tapene vi lider på Frøya, sier Laugen.

annonse

Ifølge ham ønsker aksjonistene å skape frykt i håp om at Trønderenergi skal stanse utbyggingen.

Utbyggingen på Frøya har vært svært omstridt i mange år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon