Redaktør av Folk Er Folk Bjønnulv Evenrud blir hetset. Her under Ytringsfrihetsforbundets samling tidligere i år.
annonse
annonse

Redaktør av Folk er Folk, Bjønnulv Evenrud, blir møtt med grov hets etter at han valgte å annonsere i Resett og gi spalteplass til omdiskuterte politiske partier.

Det hele startet med en stor annonse på forsiden av Resett. Annonseringen skapte sjokkbølger hos flere venstreorienterte på sosiale medier som valgte å henge ut redaktør Evenrud med stygge personangrep.

Så ble mange oppmerksomme på at Folk er Folk hadde gitt spalteplass til blant andre det politiske partiet Alliansen og SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) i deres nyeste utgave.

annonse

På lederplass forklarer redaktør Bjønnulv Evenrud hvorfor han har gitt plass til høyreorienterte politikere. Han skriver blant annet at «sensur er i ferd med å bli ytringsfrihet» og hevder blant annet at i dag er det holocaustfornektere som blir hetset.

– Vi minner om at mens dødstallene i Auschwitz i det stille er blitt kraftig nedjustert og at jakten på styringsdokumentene for holocaust er blitt avlyst, så blir historikerne som har drevet fram slike faktabaserte justeringer av det historiske narrativet, utsatt for straffeforfølgelse i de fleste europeiske land, skriver Evenrud.

Klikk her for å laste ned siste utgaven av Fok er Folk

annonse

– Grotesk

Uttalelsen har ført til et raseri både blant den etablerte pressen, og venstreorienterte på sosiale medier.

Blant annet blir Evenrud omtalt som «konebanker, narkolanger, psykopat» av diverse twitter-brukere.

– En av de jeg virkelig ikke tåler trynet på, skriver den tidligere blitzeren Martin Knutsen på Facebook om Evenrud.

En annen som har fått spalteplass i flere etablerte medier er den selverklærte «konspirasjonsteorist-eksperten» John Færseth. Han mener Evenrud er en «grotesk» person som utnytter romfolk.

– Romfolk var selv ofre for de nazistiske masseutryddelsene. Det er vanskelig å tenke seg noe mer ydmykende enn å sende dem ut for å selge et blad som sår tvil om de samme utryddelsene, skriver han på lederplass i Dagbladet.

Dagbladet har valgt et bilde av Alliansens leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen i Færseths kommentar, og kobler den omstridte politikeren til rasisme. Det er ikke kjent om Johansen har fått mulighet til å skrive sin egen kommentar der han kan bruke et bilde av Færseth i samme avis.

– Gå å heng deg selv

annonse

Den omstridte «konspirasjonsteori-eksperten» Færseth har anklaget mange for antisemittisme de siste årene.

I et videointervju på Youtube fra 2016 ber han en person «gå å henge seg selv» etter at personen ønsket begrunnelse fra Færseth om påstander om antisemittisme i en kommentar hos nettstedet Dagbladet.

– Jeg er ikke interessert i å snakke med deg. Kan ikke du bare gå å henge deg selv, sa den rasende Færseth i videoklippet du kan se under.

«Holocaustfornekter»

Folk Er Folks redaktør Bjønnulv Evenrud får også stempelt rasist og fascist på sosiale medier. Det er også flere som stempler han som en antisemitt og en såkalt «Holocaustfornekter».

annonse

De siste årene er det blitt lovbestemt i flere land at man ikke kan betvile omstendighetene rundt Holocaust.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon