Tidligere tennisspiller Boris Becker med sin tidligere kone Lilly Becker på den røde løperen før TV-showet «Ein Herz Für Kinder» i Berlin i desember 2012. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Boris Becker imponerte stort på tennisbanen på 80- og 90-tallet, men ble erklært konkurs i 2017. Nå er flere trofeer og verdier solgt for 7,27 millioner kroner.

Becker slo igjennom i 1985 da han som 17-åring vant Grand Slam-turneringen Wimbledon, som den første useedede spilleren gjennom tidene. I alt vant han 49 singleturneringer og var rangert som verdens beste i totalt tolv uker.

Likevel har tyskeren slitt tungt økonomisk etter karrieren. I 2017 ble 51-åringen erklært konkurs. Ifølge nyhetsbyrået AFP kan gjelden være på hele 535 millioner kroner, men summen kan bli langt lavere hvis flere krav avvises.

annonse

Trofeet Becker mottok etter finaleseieren i US Open i 1989, ble solgt for omtrent 1,6 millioner kroner. Det var den høyeste summen for en enkeltgjenstand på auksjonen.

Totalt 82 gjenstander var tilgjengelige for bud. 495 personer fra 32 ulike nasjoner kjempet om trofeer, klokker, fotografier og andre verdier fra Beckers karriere. Det til tross for at flere av trofeene ikke er gjort rede for.

– Vi håper fremdeles å finne de savnede trofeene, som inkluderer til sammen seks titler og medaljer fra Wimbledon og hans to Australian Open-titler, sa Mark Ford i Smith & Williamsen, som har ansvar for Beckers konkursbo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon