ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX
annonse
annonse

Et par som ble dømt til fengsel for grov mishandling av sin egen sønn, har blitt frifunnet i lagmannsretten, men sønnen bor fortsatt i fosterhjem.

Anette og Joachim fra Østfold ble dømt for grov mishandling av sin lille sønn men frifunnet i Borgarting lagmannsrett da det viste seg at foreldrene hadde hatt rett hele tiden da de hevdet at sønnen kunne lide av benskjørhet, skriver NRK.

Imidlertid er det vanskelig å få sønnen tilbake fra fosterhjemmet han nå befinner seg i, fordi det har gått fem lange år.

annonse

Les også: Norges omdømme i barnevernssaker er ruinert

– Den naturlige følgen av frifinnelsen er et krav om erstatning for uberettiget straffeforfølgelse. Så er det spørsmålet om hva som skjer med barnet. Det er en vanskelig vurdering som vi må ta noen runder på med foreldrene, sier advokat Bjørn Skuggevik.

Advokat Eva Frivold mener denne frifinnelsen vil kunne få konsekvenser for andre lignende saker. Statsadvokat Carl Graff Hartmann og barnevernet har ikke vært tilgjengelig for kommentarer om saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon