Babcock bør dekke kostnadene for krisetiltakene i forbindelse med at de overtok driften av luftambulansetjenesten, mener Senterpartiet. Arkivfoto: BSAA / John Trygve Tollefsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Senterpartiet mener staten bør sende regningen for ekstratiltakene i forbindelse med byttet av ambulanseflyoperatør til Babcock.

Babcock tok over driften 1. juli, men trening av pilotene har tatt lengre tid enn planlagt. Regningen for krisetiltak i overgangsperioden kan komme opp i over 15 millioner kroner. Senterpartiets Kjersti Toppe sier til VG at den regningen bør Babcock ta.

– De som vant anbudet må ta regningen. Hele anbudet er en skandale hvis det blir både dyrere for det offentlige og svekket beredskap. Vi subsidierer Babcock for at de skal klare å innfri kontrakten, sier Toppe, som er nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Hun mener overgangsproblemene er et argument for at anbud ikke egner seg for luftambulansetjenesten.

annonse

– Det har vært kjent i et år at de skulle ta over 1. juli. Tenk om det skal bli sånn hvert femte år. Det er å sette liv og helse i spill. Situasjonen viser og at helseforetakets anbudsprosess har vært en skandale fra starten av.

Babcock sier overgangen har skapt noen utfordringer og sier kontrakten deres ikke ga dem mulighet til å trene pilotene før overtakelsen. Mediekontakt Roger Solheim sier det vil være ryddigst å ta et eventuelt spørsmål om dekning av kostnader direkte med myndighetene.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon