Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

Sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, mener at Norge har plass til et nytt parti som er til høyre for FrP.

Det er i Nettavisen Stavrum kommer med denne analysen i en kronikk. Stavrum mener at FrPs «ansvarlige linje» under Siv Jensen har åpnet et stort tomrom på høyresiden i norsk politikk.

Ansvarliggjort, tam og uten profil

annonse

«For ti år siden var Fremskrittspartiet seks ganger større enn Senterpartiet på norske partimålinger. I juli i år nærmer Trygve Slagsvold Vedum seg dobbelt så stor oppslutning som Siv Jensen», skriver Stavrum.

Les også: Per Sandberg må ta seg en bolle

Mens Senterpartiet har forlatt sin posisjon som storbøndenes parti på høyresiden og nå surfer på en medgangsbølge i distriktene, basert på frykt for reformer, sentralisering og alt nytt, så har FrP gått bort fra sin tidligere populistiske stil og blitt ansvarliggjort ved regjeringsdeltagelse og fremstår nå som både tamt og uten profil, mener Stavrum.

annonse

Tilbake til røttene

Han viser også til intervjuet Per Sandberg gjorde med Klassekampen, hvor den tidligere nestlederen i FrP nå advarer mot folk som Christian Tybring-Gjedde, Per Willy Ammundsen og Carl I. Hagen. Sandberg ønsker i likhet med Stavrum et liberalistisk parti på høyresiden som kan plukke opp igjen tråden fra der hvor FrP var i sine røtter.

Et parti som på nytt er for sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep har en plass, mener Stavrum.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon