Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

SV er et parti for de som lever av misunnelse, og som gjerne vil gjøre minst mulig, samtidig som man forbruker andres opptjente midler. 

Bjørn Kjos forsvinner som sjef i Norwegian. Mannen har skapt et flyselskap som benyttes over hele Europa. Det er ved siden av SAS dominerende i Skandinavia. Kjos har sørget for at mange mennesker over hele kontinentet, men også i andre deler av verden, har reist med et flyselskap som bærer vår nasjonalitet som navn – Norwegian. Det er utvilsomt en bragd, og man skulle tro de fleste visste å vise respekt når den hardtarbeidende mannen nå endelig gir seg.

Men SV følger sine helt egne, underlige regler. I en kronikk i NRK går partiets nestleder Kirsti Bergstø ut mot Kjos, og hevder at Kjos har gjort det han kan for å svekke rettighetene til arbeidsfolk. Hvilke rettigheter det rent konkret dreier seg om er imidlertid uklart.

annonse

Det som i alle fall er helt sikkert er at det er få andre steder i verden ansatte har rettigheter som i Norge. Det er veldig vanskelig å sparke udugelige ansatte, og kravmentaliteten sitter løst.

Les også: Onkel Arbeiderparti tyr til venstrepopulisme

Arbeidsplasser og skatteinntekter

annonse

Likevel, til tross for dette, skapes det verdier også i vårt land. En av dem som virkelig har bidratt til dette er Bjørn Kjos. Mannen har skapt massevis av arbeidsplasser, enorme skatteinntekter og en eksportvare som setter Norge på kartet. Han bør hedres når han nå trekker seg tilbake.

Hadde det ikke vært for Kjos, og andre gründere, store som små, hadde ikke politikere som Bergstø hatt penger å omfordele. Det blir ikke penger av at folk flytter papirer i offentlige etater, eller at såkalte arbeidsfolk har krav på alt mulig.

Få jobber nemlig så hardt som gründere, spesielt i en oppstartsfase. De har ikke noen 8 til 4-situasjon, der de kan koble av og ta det med ro og tenke på andre ting etter endt arbeidsdag. Arbeidsdagen tar reelt sett aldri slutt.

Press

Man har et konstant press, som «arbeidsfolk» ikke trenger å forholde seg til. Et press de kan glemme når arbeidsdagen deres, som normalt sett kun varer i 7,5 time, er over.

Vi skal være utrolig glade for at folk som Bjørn Kjos har så mye pågangsmot og entusiasme at de gidder å holde ut, at de klarer å skape noe stort, noe som bringer inntekter til fellesskapet og levebrød til folk. Alternativet er nemlig at mange av disse «arbeidsfolkene» ikke hadde hatt jobb, og at SV hadde hatt mange millioner kroner færre å dele ut til sine gode formål.

SV er et parti som spiller på venstreradikale, populistiske strenger. Misunnelse og latskap. Hadde vi alle vært som dem, hadde vi vært et lutfattig land.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon