Photo by Francis Dean/REX (3634133a)
annonse
annonse

Importert halalkjøtt kan være slaktet uten bedøvelse. Dyrebeskyttelsen Norge mener dette kjøttet må merkes og ber Forbrukerrådet få på plass en ordning.

I Norge slaktes alle dyr med bedøvelse. De samme reglene gjelder ikke for importert kjøtt, ifølge Nationen.

Tidligere landbruksminister Bård Hoksrud (Frp) har sagt at det ikke vil være mulig å få på plass et forbud mot import av halalkjøtt som er slaktet uten bedøvelse.

annonse

Dyrebeskyttelsen ber derfor om en merking av dette kjøttet.

– Forbrukerne må selv få lov til å velge dyr som er bedøvet før slakt. De fleste forstår at det er uakseptabelt å skjære over strupen på dyr uten bedøvelse, sier leder Åshild Roaldset i Dyrebeskyttelsen i en pressemelding.

Den muslimske paraplyorganisasjonen Islamsk Råd Norge (IRN) hadde i mange år en avtale med Nortura om sertifisering av halalslaktet kjøtt i Norge.

annonse

I 2017 besluttet Nortura at de ikke ville fornye avtalen de hadde med IRN. Dermed er det ikke lenger noen som foretar halalsertifisering i Norge.

Ifølge Nationen tror flere at det vil bli økt import nå som denne avtalen ikke finnes mer. Flere norske muslimer etterlyser en ordning for sertifisering av halalkjøtt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon