Foto: PuzzlePix/REX/Shutterstock
annonse
annonse

Ungarns statsminister Viktor Orbán advarer mot at migrantkrisen vil bli et fenomen på lang sikt, og at europeiske myndigheters oppgave er å beskytte sine folk.

Dette uttalte Orbán da han gjestet God morgen, Ungarn hos Kossuth Rádió, omtalt hos About Hungary. Han rettet blant annet skytset mot EU, og bemerket at hans parti Fidesz ikke vil hvile på laurbærene etter sitt gode valg ved det nylige valget til Europaparlamentet. 

– Det har vært mange feil i løpet av de siste fem årene, som Brüssel har latt skje.

annonse

– Vi vil kun kunne feire vår suksess snart problemene med terrorisme, offentlig sikkerhet og migrasjon har blitt løst, sa Orbán, og gjentok sitt standpunkt om at Europa ikke kan være sterkt uten nasjonalstater.

Les også: Ungarn-ekspert hevder antisemittismen i landet reduseres under Orbán

Langvarig krise

Videre understreket den ungarske statslederen at migrantkrisen, som en del politikere har hevdet ble løst i 2016, da EU inngikk en avtale med Tyrkia, langt ifra er over.

annonse

– Presset fra migrasjon vil bare vokse i de kommende tiårene. Den europeiske befolkningen har vært på vei ned, mens det motsatte er tilfellet på steder som Asia og Afrika.

– Situasjonen vil nødvendiggjøre et mye sterkere grensekontrollsystem. Millioner vil ankomme, og en av våre viktigste oppgaver vil være å forsvare vårt folk, slå Orbán fast.

Kritiserte europeiske politikere

Han gjentok deretter sin kritikk mot europeiske statsledere, som tror de kan kompensere for lave fødselstall med å tillate og oppmuntre til masseinnvandring.

– Europeiske politikere ønsker å legalisere migrasjon, og tenker at det er den riktige løsningen. Vi ser det annerledes, sa Orbán, og pekte på Ungarns familievennlige politikk.

annonse

– Når vil europeiske partier innse at innvandringsliberalisme har flere ulemper enn fordeler?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon