Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen vil stramme inn utlendingsloven. Det foreslås å ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse – også fra utlandet.

I tillegg ønsker regjeringen å lagre fingeravtrykkene vesentlig lenger enn i dag. Forslaget ble sendt ut på høring mandag.

– Forslagene innebærer for det første at det skal tas opp og lagres fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse. Videre foreslås det blant annet at fingeravtrykk som hovedregel tas allerede ved utenriksstasjonen når en søknad fremmes fra utlandet, og at fingeravtrykk i ulike sakstyper skal lagres vesentlig lenger enn i dag, forklarer regjeringen.

annonse

I dag tas det ansiktsfoto og fingeravtrykk av alle som søker asyl. Når det gjelder utlendinger som søker oppholdstillatelse på annet grunnlag, tas det ansiktsfoto i alle saker, men det er bare i tilfeller hvor det søkes oppholdstillatelse som familiemedlem til en utlending som har søkt asyl, at det tas fingeravtrykk, opplyser regjeringen i høringsnotatet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon