Steinar Bergstøl Andersen Fylkesordførerkandidat Agder FrP
annonse
annonse

Innbyggerne i Agder er blant de i Norge som alltid har hatt et positivt og vennskapelig forhold til Israel. Selv om skiftende regjeringer og noen politiske parti har hatt anstrengt og kjølig forhold til den jødiske staten så har Agders innbyggere vært blant de mest positive til å støtte det eneste demokratiet i Midtøsten.

Jeg har fått flere henvendelser fra innbyggere i Agder som er Israelsvennlige, og de er bekymret for Israelstøtte i en situasjon der vi ser at FrP og KrF ofte står alene i sin solidaritet med den jødiske staten. Jeg vil være tydelig på mine tanker om Israel, for jeg vet at mange er opptatt av det. Derfor har jeg også foreslått at Norge flytter sin ambassade til Jerusalem, slik som flere andre land allerede har gjort.

Les også: Jødisk leder grovt torturert i sitt hjem

annonse

Jeg ønsker en mer fornuftig internasjonal politikk enn den vi har i fylkeskommunen i dag. Vi må ha en regional utenrikspolitikk som ivaretar innbyggernes ønske og interesse. Derfor vil jeg at Agder oppretter en vennskapsregion i Israel. Og igjennom erfaringsutvekslinger og samarbeid kan styrke hverandre. Jeg vil at det er en region som har et næringsliv som vi kan ha nytte av å samarbeide med. Vi har i vår region verdensledende kompetanse innen olje og gassindustrien, og jeg vil at vi utvikler et samarbeid med regioner i Israel som har mye av den samme kompetansen.

I tillegg så vil jeg at igjennom et samarbeid så styrker vi Israel som alliert, og jeg vil inngå samarbeid innen turisme begge veier. For å få på plass fruktig og konstruktivt samarbeid som begge parter kan ha nytte av så vil jeg foreslå at den nye Agder fylkeskommune sender en henvendelse til Den Israelske Ambassaden i Norge, og avklare med dem, hvilke steder som kan være aktuelle for et samarbeidsprosjekt.

Det er mange ting innen olje og gass næringen vi kan samarbeide om, det kan handle om gjeste arbeidere, og kunnskapsoverføringer mellom Norge og Israelske bedrifter.

annonse

Det som er viktig er at både Agder og den regionen i Israel som vi velger har nytte av et slikt samarbeid. Jeg har tro på at et samarbeid kan styrke vårt vennskap til Israel, og utvikle nye områder som vi kan samarbeide på. Snart blir Vest- og Aust- Agder til Agder, og hvis FrP blir en del av flertallet så vil jeg jobbe for at vi får en tydelig internasjonal politikk i den nye fylkeskommunen.

Steinar Bergstøl Andersen
Fylkesordførerkandidat
Agder FrP

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon