Ayanna Pressley, Ilhan Omar), Rashida Tlaib og Alexandria Ocasio-Cortez holder pressekonferanse for å fordømme Donald Trump. Selvsagt med AOC i front, REUTERS/Erin Scott
annonse
annonse

De mest ytterligergående elementene av det demokratiske partiet, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, and Rashida Tlaib holdt mandag kveld en pressekonferanse hvor de kom med harde utfall mot Donald Trump.

Fox News beskriver Omars tale for å inneholde «obskøniteter» ha et «anstrøk av fiendtlighet».

Det er kanskje for milde ord. Ilhan Omar, som er født i Somalia, listet opp sine anklagepunkter mot Trump og hevdet dette var agendaen til en «hvit nasjonalist».

annonse

«This is a president who has said ‘grab women by the pu–y,'” “This is a president who has called black athletes ‘sons of bit–es.’ This is a president who has called people who come from black and brown countries ‘sh–holes.’ … To distract from that, he’s launching a blatantly racist attack on four duly elected members of the United States House of Representatives, all of whom are women of color. This is the agenda of white nationalists,» sa hun.

Omstridt Tweet

Trump har hisset på seg mange etter at gikk søndag ut på Twitter og ba kvinnelige, demokratiske kongressrepresentanter om å dra tilbake til «de fullstendig ødelagte og kriminalitetsinfiserte stedene de kommer fra» og at de «deretter kan komme tilbake og fortelle oss hvordan det skal gjøres.»

annonse

Trump har blitt anklaget for rasisme etter tvitter-meldingen, men har ikke trukket uttalelsen tilbake. Tvert imot. Til pressen utenfor Det hvite hus sa han senere at:

«Hvis noen ikke liker landet vårt, hvis noen ikke ønsker å være her, da burde de reise.»

Ilhan Omar mener Trump må stilles for riksrett (impeachment).

Intern krig hos Demokratene

Alexandria Ocasio-Cortez’ stabssjef, Saikat Chakrabati, har tidligere sammenlignet moderate demokrater med rasister, noe som fikk demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, til å slå tilbake å mane til ro fra Ocasio-Cortez og de andre «opprørerne» i partiet.

Ocasio-Cortez anklaget Pelosi for med hensikt å kritisere «fargede kvinner», noe de fleste så som anklage om rasisme. Tucker Carlsons diskusjon av konflikten internt hos Demokratene kan sees her.

Det har blitt spekulert i at Donald Trump ønsker å få demokratene i størst mulig grad til å bli assosiert med de mest ytterliggående elementene i partiet fordi den jevne amerikaner er ventet å ta avstand fra det som oppfattes som radikalisme og sosialisme.

annonse

Ilhan Omars uttalelse på pressekonferansen kan sees her:

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon