Dette bildet viser bilen til James Alex Fields Jr. idet han kjører inn i menneskemengden i Charlottesville i Virginia 12. august 2017. Foto: Ryan Kelly / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyreekstremisten som sto bak bilangrepet i Charlottesville i 2017 er dømt til livstid i fengsel pluss 419 år. En 32 år gammel kvinne ble drept i angrepet.

22 år gamle James Alex Fields Jr. har allerede blitt dømt til livstid for hatkriminalitet i en føderal domstol i juni. Mandag falt delstatsdommen i Virginia, der han ble dømt til 419 års fengsel for drap og kroppsskade.

Fields har tilstått at han med vilje kjørte bilen sin i stor fart inn blant en gruppe antirasister som gikk gjennom en smal sentrumsgate på vei hjem etter å ha demonstrert mot høyreekstremister i byen Charlottesville i Virginia 12. august 2017.

annonse

Den selverklærte nynazisten, som skal ha hatt et bilde av Adolf Hitler stående på nattbordet, var 20 år da han gjennomførte angrepet. 32 år gamle Heather Heyer ble drept og flere titall andre mennesker ble såret.

Fields viste ingen tegn til anger i retten da hans ofre fortalte om hvordan de etter angrepet har slitt med alvorlige fysiske og psykiske skader, som beinbrudd, posttraumatisk stresslidelse (PTSD), angst og depresjon.

Dommeren anerkjente at Fields har slitt psykisk i store deler av livet sitt, men vektla at han hele tiden har fått behandling, og at hans psykiske plager ikke unnskylder handlingene han har begått.

I tillegg trakk han fram at det ikke finnes bevis for at Fields ble truet eller angrepet da han kjørte bilen sin inn i folkemengden. Hans forsvarere sa under rettssaken at Fields var redd etter å ha sett voldelige sammenstøt mellom hvite nasjonalister og antirasister.

annonse

Forsvarerne vektla også hans mentale helse og traumatiske barndom.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon