Illustrasjonsbilder: Kjøttdisk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Si gjerne at norsk kjøtt er mer klimavennlig enn annet kjøtt som professor emeritus Reidar Almås hevder, men det betyr ikke at det er klimavennlig.

Et proteinrikt, plantebasert måltid har ca. 90 prosent mindre klimautslipp i forhold til et med storfe, skriver kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren i Aftenposten.

Det sier seg selv at det å bytte til et kosthold som er basert på mer planter enn kjøtt, er det eneste riktige for klimaet.

Les også: Absolutt propaganda: NRK gir sitt bidrag til klimapanikken

Hvis vi skal redusere klimautslippene, må vi fokusere på det hver enkelt kan gjøre noe med, nemlig maten du spiser hver eneste dag.

Det kommer til å ta mange år før vi kommer ned på et bærekraftig nivå av kjøttkonsum.

I mellomtiden håper jeg professorer og andre som vil uttale seg, slutter å forvirre den norske forbrukeren — og heller jobber sammen for å redusere kjøttforbruket nok til at vi kan se våre barnebarn i øynene og forklare hvordan vi sluttet å spise opp fremtiden deres.