Matteo Salvini. Foto: REUTERS/Remo Casilli
annonse
annonse

Italias innenriksminister Matteo Salvini sier at drapstrusler mot ham førte til mandagens store beslag av våpen og ammunisjon.

– Det er ikke mitt missil, og jeg er glad for at jeg har vært til nytte i å finne det, sier Salvini til pressen under et besøk til den italienske byen Genoa.

Italienske myndigheter kunngjorde mandag at de hadde pågrepet tre personer, blant dem en høyreekstremist, og beslaglagt store mengder våpen og ammunisjon. Det ble også beslaglagt nynazistisk propaganda.

annonse

Våpenbeslaget besto blant annet av en rekke rifler, pistoler, bajonetter og maskingevær, som ble beslaglagt hos en 60-åring. I en lagerhall i nærheten av Milano ble det beslaglagt et Matra-missil, som brukes av den qatarske hæren.

Salvini sier at etterforskningen startet i forbindelse med drapstruslene han har mottatt.

– Det var en av flere daglige drapstrusler mot meg som jeg ikke snakker om, sier han.

annonse

En italiener og en sveitser som hadde tilgang på lageret der missilet ble funnet, ble også pågrepet. Det er antatt at de tre mistenkte har prøvd å selge våpnene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon