FaceApp vises på en iPhone onsdag 17. juli 2019, i New York. Den populære appen er under brann for personvern bekymringer. (AP Photo / Jenny Kane) Kreditt: AP
annonse
annonse

Den populære appen FaceApp kan bli undersøkt av FBI. Appen lar brukeren se hvordan man vil se ut som gammel.

Det er demokratenes mindretallsleder i Senatet, Chuck Schumer, som ber om etterforskningen.

– FaceApp kan utgjøre en nasjonal sikkerhetstrussel og sette privatlivet i fare for flere millioner amerikanere, heter det i et brev Schumer har sendt til FBI og den amerikanske forbrukervernmyndigheten FTC.

annonse

Appen blir utviklet av selskapet Wireless Lab i Russland, og Schumer er bekymret for at firmaet kan samle inn data fra amerikanere som bruker appen.

I brevet skriver han at det vil være «dypt forstyrrende om personlig informasjon blir gitt videre til en fiendtlig fremmed makt, som er i aktiv cyberkrig mot USA».

Kritiske røster har uttrykt bekymring for den vage ordlyden i appens personvernsvilkår.

vilkårsteksten står det at FaceApp «ikke kan garantere sikkerheten til informasjon du overfører til FaceApp, eller garantere at informasjon i tjenesten ikke kan bli tilgjengeliggjort, avslørt, endret eller ødelagt».

annonse

Appen er populær også i Norge. På iPhone-utgiver Apples liste over de mest nedlastede appene ligger den torsdag morgen på tredjeplass.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon