Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
I en rapport fra Nordisk råd foreslår forskere blant annet lavere minstelønn for innvandrere med lav utdanning. Både LO og NHO mener det er uaktuelt.
annonse

Ifølge FriFagbevegelse er forslaget det kanskje mest kontroversielle i rapporten «Integrating Immigrants into the Nordic Labour Markets». Forskerne mener det vil skape en inngang til arbeidslivet og være et springbrett til bedre betalte jobber.

LO-nestleder Roger Heimli mener forslaget bryter med den norske modellen både når det gjelder organisering av samfunnet og likebehandling.

– Lavlønnssporet kan i teorien virke enklere, men er vanskeligere å utforme i praksis og vil på sikt gi uheldige utslag med et todelt arbeidsliv. Dit ønsker vi ikke å komme i Norge, sier han.

annonse

Direktør Nina Melsom i NHO viser til at Cappelen-utvalget i 2016 slo fast at en egen og lavere lønn for grupper med lite formell kompetanse ikke er veien å gå i Norge.

– Et slikt skille vil trolig føre til større forskjellige i det norske samfunnet, sier hun til FriFagbevegelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon