Advokat Brynjar Meling bekrefter at fengslingen av mulla Krekar er anket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling varslet onsdag at de vil anke fengslingen av hans klient. Det kan likevel ta tid før den leveres inn.

– Anken er ikke sendt inn ennå. Foreløpig ligger den hos meg. Vi har god tid på oss til å skrive en anke, og vi vil bruke tid på å gjennomarbeide den grundig, sier Meling til NTB.

Han er foreløpig ikke sikker på når anken vil sendes inn.

annonse

Fristen for å anke fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett er på to uker.

Dømt for terrorplanlegging

Krekar ble onsdag fengslet i fire uker i Oslo tingrett, etter at han ble pågrepet av PST mandag. Det skjedde etter at han mandag ble dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Italia, uten at han selv var til stede.

Krekar nekter for å ha hatt noe med terror eller Italia å gjøre, understreker Meling, som minner om at det var opptak gjort av PST i Kongsvinger fengsel som lå til grunn for saken mot mulla Krekar i Italia.

Han gjentar også at han mener en fengsling er helt unødvendig.

– Krekar har ikke hatt til hensikt å unndra seg straffeforfølgelse. Hvis noen mener at han har gjort noe galt i samtalene i Kongsvinger fengsel, ser han fram til å imøtekomme disse påstandene. Han har også sett fram til at norske myndigheter tok etterforskningen tilbake for å føre den i Norge, sier Meling.

Glad for å komme til orde

Meling snakket med sin klient onsdag kveld etter fengslingsmøtet. I møtet gjenga Meling noe av det pressen har skrevet om saken de siste dagene.

annonse

Før fengslingsmøtet tok mullaen seg god tid til å snakke med pressen, og Meling sier at hans klient var glad for å få komme til orde.

– Han er takknemlig for at pressen setter et kritisk blikk på regjeringens rolle i denne saken. Han har også tillit til at norske journalister er sitt ansvar bevisst for å finne ut hva som har skjedd i kommunikasjonen mellom Norge og Italia, sier Meling.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon