Advokat Brynjar Meling bekrefter at fengslingen av mulla Krekar er anket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling varslet onsdag at de vil anke fengslingen av hans klient. Det kan likevel ta tid før den leveres inn.

– Anken er ikke sendt inn ennå. Foreløpig ligger den hos meg. Vi har god tid på oss til å skrive en anke, og vi vil bruke tid på å gjennomarbeide den grundig, sier Meling til NTB.

Han er foreløpig ikke sikker på når anken vil sendes inn.

annonse

Fristen for å anke fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett er på to uker.

Dømt for terrorplanlegging

Krekar ble onsdag fengslet i fire uker i Oslo tingrett, etter at han ble pågrepet av PST mandag. Det skjedde etter at han mandag ble dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Italia, uten at han selv var til stede.

Krekar nekter for å ha hatt noe med terror eller Italia å gjøre, understreker Meling, som minner om at det var opptak gjort av PST i Kongsvinger fengsel som lå til grunn for saken mot mulla Krekar i Italia.

annonse

Han gjentar også at han mener en fengsling er helt unødvendig.

– Krekar har ikke hatt til hensikt å unndra seg straffeforfølgelse. Hvis noen mener at han har gjort noe galt i samtalene i Kongsvinger fengsel, ser han fram til å imøtekomme disse påstandene. Han har også sett fram til at norske myndigheter tok etterforskningen tilbake for å føre den i Norge, sier Meling.

Glad for å komme til orde

Meling snakket med sin klient onsdag kveld etter fengslingsmøtet. I møtet gjenga Meling noe av det pressen har skrevet om saken de siste dagene.

Før fengslingsmøtet tok mullaen seg god tid til å snakke med pressen, og Meling sier at hans klient var glad for å få komme til orde.

– Han er takknemlig for at pressen setter et kritisk blikk på regjeringens rolle i denne saken. Han har også tillit til at norske journalister er sitt ansvar bevisst for å finne ut hva som har skjedd i kommunikasjonen mellom Norge og Italia, sier Meling.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon