Den bangladesiske fredsprisvinneren Muhammad Yunus hylles i Stavanger med en bronseplate. Den skaper nå debatt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
annonse
annonse

Et muslimsk råd mener at en plate med navnet til fredsprisvinner Muhammad Yunus bør fjernes fra bakken i Stavanger. Prisvinneren deler navn med islams profet.

Talsperson Summer Ejaz i Muslimsk Fellesråd Rogaland sier til Rogalands Avis at det er problematisk at navnet til personen mange muslimer setter høyt, kan tråkkes på i Stavanger sentrum.

– For meg har dette vært en sak som har verket i flere år, sier Ejaz, som også er Høyre-representant i Stavanger bystyre.

annonse

Varaordfører i Stavanger kommune Bjørg Tysdal Moe (KrF) sier at hun er åpen for en politisk behandling av saken.

Generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys i Samarbeidsrådet for trossamfunn er ikke overbevist om at bronseplaten må fjernes.

– Jeg opplever det som fremmed å tenke at en hyllest til fredsprisvinneren samtidig kan være en sjikane mot profeten, sier hun.

annonse

Muhammad Yunus vant fredsprisen i 2006 for sitt pionerarbeid med mikrokredittlån. I Stavanger sentrum finnes det også kunstinstallasjoner av andre fredsprisvinnere som Desmond Tutu, Dalai Lama og Al Gore.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon