Den bangladesiske fredsprisvinneren Muhammad Yunus hylles i Stavanger med en bronseplate. Den skaper nå debatt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
annonse

Et muslimsk råd mener at en plate med navnet til fredsprisvinner Muhammad Yunus bør fjernes fra bakken i Stavanger. Prisvinneren deler navn med islams profet.

Talsperson Summer Ejaz i Muslimsk Fellesråd Rogaland sier til Rogalands Avis at det er problematisk at navnet til personen mange muslimer setter høyt, kan tråkkes på i Stavanger sentrum.

– For meg har dette vært en sak som har verket i flere år, sier Ejaz, som også er Høyre-representant i Stavanger bystyre.

annonse

Varaordfører i Stavanger kommune Bjørg Tysdal Moe (KrF) sier at hun er åpen for en politisk behandling av saken.

Generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys i Samarbeidsrådet for trossamfunn er ikke overbevist om at bronseplaten må fjernes.

– Jeg opplever det som fremmed å tenke at en hyllest til fredsprisvinneren samtidig kan være en sjikane mot profeten, sier hun.

Muhammad Yunus vant fredsprisen i 2006 for sitt pionerarbeid med mikrokredittlån. I Stavanger sentrum finnes det også kunstinstallasjoner av andre fredsprisvinnere som Desmond Tutu, Dalai Lama og Al Gore.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.