Abid Raja. Illustrasjonsbilde. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse

Abid Raja (V) krever grep etter Aftenpostens oppslag om Bane Nors arbeid langs stengte jernbanestrekninger.

– Nå må toppene ta grep og sørge for effektivitet av hensyn til pendlere og brukere som blir frustrerte over innstillinger, forsinkelser og buss for tog, sier Venstre-nestleder Abid Raja til avisen.

På en av dagene med mest buss for tog denne sommeren, fløy avisen med helikopter over stengte strekninger. Bildene fra turen viste små grupper av arbeidere og noen få maskiner, men lange strekninger uten aktivitet.

annonse

Bane Nor har forsikret at aktiviteten ved stengte strekninger er høy, men tilføyer at det kunne vært gjort mer. De peker på budsjetter og tilgang på ressurser.

– Vi gjør alt vi kan for å gi et bedre tilbud til kundene. I sommer bygger vi ny jernbane i Moss, Ski og Oslo samtidig som vi utnytter den togfrie sommeren til å vedlikeholde eksisterende strekninger. Målet er kortere reisetid og bedre punktlighet, sier konsernsjef Bjørn Kristiansen i Bane Nor.

Ifølge Bane Nor er jernbaneprosjektene på Østlandet så mange at det kan bli buss for tog hver eneste sommer i over ti år.

annonse

Administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli, stusser over at Bane Nor skylder på budsjettstørrelser.

– Er det én sektor som har fått nok penger, er det jernbanesektoren. Har man for lite til sommerens arbeider, må det være fordi man ikke klarer å forvalte midlene man har til rådighet, sier han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse