Utlendingsdirektoratet UDI Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
Den endrede sikkerhetssituasjonene i Somalia gjør at Utlendingsdirektoratet vurderer å tilbakekalle flyktningstatus og oppholdstillatelse for enkelte.
annonse

– UDI mener at sikkerhetssituasjonen i Mogadishu er vesentlig og tilstrekkelig endret til at vilkårene i utlendingsloven § 37 første ledd, bokstav e kan være oppfylt, sier enhetsleder Christine Roca asylavdelingen i UDI til Nettavisen.

Ifølge UDI er det ingen områder i landet hvor sikkerhetssituasjonen i seg selv er så alvorlig at somaliere som oppholder seg i Norge er beskyttet mot retur dit.

Det synet deler ikke seniorrådgiver Jon Ole Martinsen i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), som sier til Nettavisen at situasjonen i Sør- og Sentral-Somalia tilsier at vilkårene for opphør ikke er til stede.

annonse

13. juli ble minst 26 personer drept i hotellangrep utført av al-Shabaab i den autonome regionen Jubaland, sør i Somalia. Flere politikere og lokale ledere i Somalia holdt møte på hotellet for å diskutere det forestående valget i regionen da angrepet skjedde, opplyser flere kilder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon