Utlendingsdirektoratet UDI Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den endrede sikkerhetssituasjonene i Somalia gjør at Utlendingsdirektoratet vurderer å tilbakekalle flyktningstatus og oppholdstillatelse for enkelte.

– UDI mener at sikkerhetssituasjonen i Mogadishu er vesentlig og tilstrekkelig endret til at vilkårene i utlendingsloven § 37 første ledd, bokstav e kan være oppfylt, sier enhetsleder Christine Roca asylavdelingen i UDI til Nettavisen.

annonse

Ifølge UDI er det ingen områder i landet hvor sikkerhetssituasjonen i seg selv er så alvorlig at somaliere som oppholder seg i Norge er beskyttet mot retur dit.

Det synet deler ikke seniorrådgiver Jon Ole Martinsen i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), som sier til Nettavisen at situasjonen i Sør- og Sentral-Somalia tilsier at vilkårene for opphør ikke er til stede.

13. juli ble minst 26 personer drept i hotellangrep utført av al-Shabaab i den autonome regionen Jubaland, sør i Somalia. Flere politikere og lokale ledere i Somalia holdt møte på hotellet for å diskutere det forestående valget i regionen da angrepet skjedde, opplyser flere kilder.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.