Priskrig på øl i Kristiansand har ført til at flere serveringssteder har måttet stenge. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

En halvliter øl er nå nede i 45 kroner i Kristiansand. Men flere serveringssteder har bukket under i den harde priskrigen.

Ølkrigen startet i vår, og til sammen åtte serveringssteder i sørlandsbyen har gått i krigen. Men tre av stedene har måttet stenge dørene og/eller begjært seg konkurs, skrev Dagbladet forrige uke.

Nyåpnede Skagen Pub selger en halvliter øl til 45 kroner og kaller det danske priser. Men de har havnet i priskrigen ved en tilfeldighet, sier daglig leder Hallgeir Hansen til NRK.

annonse

– For oss er ølprisene en del av konseptet. Det er ikke ment som noe bidrag til ølkrigen, men tilfeldigvis kan det nok se sånn ut. Vi er ikke her for å sørge for ytterligere dumping av prisene, sier han.

En av dem som måtte stenge, er Møllepuben.

– Ølkrigen ble spikeren i kista for Møllepuben, sier styreleder Jan-Arne Pettersen i pubens driftsselskap til Dagbladet.

De satte opp prisen til 59 kroner i begynnelsen av juli, men regnskapet for mai måned var såpass dystert at sommeren ikke vil rette opp i dette, ifølge Pettersen.

annonse

De tyske turistene Franziska Kesselring og Matthias Giebichenstein er fornøyde med de lave prisene.

– Vi hadde forventet at ølet i Norge skulle koste det dobbelte av dette. Her er det jo like billig som hjemme, sier Giebichenstein til NRK.

Dette er ikke første gang ølprisene er blitt dumpet i Kristiansand. For rundt 20 år siden var det en lignende priskrig på øl.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon