Janne Haaland Matlary deler ut Sjur Lindebrækkes pris for demokrati og menneskerettigheter på Høyre sitt landsmøte på Gardermoen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

De «riktige» meningene teller mer enn logikk i debatten om internasjonale forhold, mener statsviteren.

Det er i Dagens Næringsliv professor Janne Haaland Matlary skriver om hvordan riktige følelser legger premissene for politikk.

«Den samme moraliseringen preger all debatt om migrasjon. Er Afghanistan et veldig farlig land? Ja, spesielt for utlendinger som er et mål for Taliban. Men Mexico, hele Latin-Amerika, store deler av Afrika og Midtøsten er like farlige. Skal da dette gi grunn til politisk asyl i Norge?

annonse

Konsekvensene av dette er at Norge raskt går under. Dette forstår et barn, men likevel brukes argumentet om at det er fælt i andre land for å fremme migrasjonssaken. Den eneste løsningen på migrasjon er at land blir bedre ved vår og andres hjelp.»

Hun fortsetter blant annet med å skrive fordelaktig om Italias Matteo Salvini, kritisere norske medier og ta til orde for en realpolitisk tilnærming til USAs president Donald Trump.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon